NRR basiscursus baby,- en kinderreanimatie

De missie van de Nederlandse Reanimatie Raad is het redden van het leven van iemand met een circulatiestilstand als dat door goede reanimatie mogelijk is. Daarbij denkt men vaak aan ouderen. Maar ook baby’s,- en kinderen kunnen getroffen worden door een plotselinge stoornis in de circulatie al komt dit gelukkig zeer zelden voor. De oorzaak is veelal een luchtwegprobleem (verslikken, verdrinken etc) en in mindere mate aangeboren ritmestoornissen.

Het is te begrijpen dat ouders, grootouders en mensen die in hun werk vaak met kinderen te maken hebben, voorbereid willen zijn als zo’n zeldzame situatie zich voordoet. Speciaal voor de reanimatie van kinderen is daarom deze cursus gemaakt.

In één dagdeel leren wij u om een reanimatie situatie te herkennen, adequaat te reanimeren door middel van borstcompressie en beademing en de Automatische Externe Defibrillator (AED) te bedienen.

  • Deze training is geschikt voor zowel professionals als particulieren.
  • Cursustijden zijn in overleg te plannen, wij gaan uit van een dagdeel van 3,5 uur.
  • Maximaal 6 cursisten per groep.
  • Na gebleken competentie ontvangt u een NRR PBLS provider certificaat
  • Cursuskosten declareren bij uw zorgverzekeraar

Als u een basis of herhalings cursus Reanimatie volgt, bestaat de mogelijkheid indien u aanvullend verzekerd bent, dat u de kosten geheel of gedeeltelijk kan declareren. voor een overzicht klik hier!

   Laerdal QCPR baby borstcompressie Laerdal baby anne rugslagen

Duur: 4 uur

Laerdal Junior kinlift

Vergoeding door zorgverzekeraars

Heb jij een aanvullende verzekering? Grote kans dat jouw EHBO-cursus wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Zo’n 80% van de ziektekosten verzekeraars vergoed een EHBO of reanimatie cursus tot wel 100%! Ben je benieuwd naar jouw vergoeding? Controleer hier.

Nog 6 beschikbaar

Datum: 26-08-2022
Begintijd: 08:30
Eindtijd: 12:15
Locatie
BLS-Educatief (Dé Plek)
Waarderweg 19
2031BN Haarlem

Interactieve cursus met voldoende hands-on!

Powerpoint Nederlandse Reanimatie Raad Kleine groepjes, maximaal 6 cursisten Veilige leeromgeving.

Stappenplan 2-3 reanimatiepoppen met directe feedback 2-3 AED trainingstoestellen stabiele zijligging.

NRR protocol verslikking baby’ – en kind.

BLS-Educatief PBLS

00:30
Inleiding en cursusopzet
01:00
NRR powerpoint baby,-en kinderreanimatie
01:30
praktijk baby, - en kinderreanimatie
01:00
AED | stabiele zijligging | verslikkingsprotocol

€ 60,00 excl. BTW

Andere cursussen

NRR Basic Life Support (BLS) instructeur

NRR Basic Life Support (BLS) instructeur

Als toekomstig instructeur leer je in deze cursus de basisprincipes voor het lesgeven, instrueren van basale reanimatie en AED aan cursisten volgens het BLS trainingsprogramma van de Nederlandse Reanimatie Raad. In Cosy zal deze cursus gepubliceerd worden als  BIC BLS. (Basic Instructor Course BLS) Een reanimatiecursus is kort, intensief en kan volledig nieuwe kennis en …

NRR BIC BLS instructeur opleiding (zonder instroomeis)

NRR BIC BLS instructeur opleiding (zonder instroomeis)

Dit is dé opleiding indien u opgeleid wilt worden als NRR reanimatie-instructeur!  Heb je altijd affiniteit met reanimatie onderwijs gehad maar je had niet de juiste eisen om in te stromen dan hebben wij goed nieuws. Onlangs is er een pilot versie van deze opleiding positief afgerond en kunnen wij starten met een speciaal programma …

Laerdal Resusci Baby QCPR

Laerdal Resusci Baby QCPR

Laerdal Resusci Baby met QCPR De vernieuwde Resusci Baby QCPR is uitgerust met het bekende QCPR feedbacksysteem van Laerdal. De realistische babypop kan hierdoor eenvoudig gekoppeld worden met één van de bijbehorende Laerdal QCPR apps. Deze zijn te downloaden via Google Play of de App Store. Geavanceerde training door feedbackmogelijkheden De bijbehorende App is gemakkelijk te gebruiken …