NRR basiscursus baby,- en kinderreanimatie

De missie van de Nederlandse Reanimatie Raad is het redden van het leven van iemand met een circulatiestilstand als dat door goede reanimatie mogelijk is. Daarbij denkt men vaak aan ouderen. Maar ook baby’s,- en kinderen kunnen getroffen worden door een plotselinge stoornis in de circulatie al komt dit gelukkig zeer zelden voor. De oorzaak is veelal een luchtwegprobleem (verslikken, verdrinken etc) en in mindere mate aangeboren ritmestoornissen.

Het is te begrijpen dat ouders, grootouders en mensen die in hun werk vaak met kinderen te maken hebben, voorbereid willen zijn als zo’n zeldzame situatie zich voordoet. Speciaal voor de reanimatie van kinderen is daarom deze cursus gemaakt.

In één dagdeel leren wij u om een reanimatie situatie te herkennen, adequaat te reanimeren door middel van borstcompressie en beademing en de Automatische Externe Defibrillator (AED) te bedienen.

  • Deze training is geschikt voor zowel professionals als particulieren.
  • Cursustijden zijn in overleg te plannen, wij gaan uit van een dagdeel van 3,5 uur.
  • Maximaal 6 cursisten per groep.
  • Na gebleken competentie ontvangt u een NRR PBLS provider certificaat
  • Cursuskosten declareren bij uw zorgverzekeraar

Als u een basis of herhalings cursus Reanimatie volgt, bestaat de mogelijkheid indien u aanvullend verzekerd bent, dat u de kosten geheel of gedeeltelijk kan declareren. voor een overzicht klik hier!

   Laerdal QCPR baby borstcompressie Laerdal baby anne rugslagen

Duur: 4 uur

Laerdal Junior kinlift

Vergoeding door zorgverzekeraars

Heb jij een aanvullende verzekering? Grote kans dat jouw EHBO-cursus wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Zo’n 80% van de ziektekosten verzekeraars vergoed een EHBO of reanimatie cursus tot wel 100%! Ben je benieuwd naar jouw vergoeding? Controleer hier.

Interactieve cursus met voldoende hands-on!

Powerpoint Nederlandse Reanimatie Raad Kleine groepjes, maximaal 6 cursisten Veilige leeromgeving.

Stappenplan 2-3 reanimatiepoppen met directe feedback 2-3 AED trainingstoestellen stabiele zijligging.

NRR protocol verslikking baby’ – en kind.

BLS-Educatief PBLS

00:30
Inleiding en cursusopzet
01:00
NRR powerpoint baby,-en kinderreanimatie
01:30
praktijk baby, - en kinderreanimatie
01:00
AED | stabiele zijligging | verslikkingsprotocol

€ 60,00 excl. BTW

Andere cursussen

NRR Basic Life Support (BLS) instructeur

NRR Basic Life Support (BLS) instructeur

Voor deze cursus kun je je nog voor dit jaar (2022) inschrijven, vanaf 1 januari 2023 wordt deze cursus verspreid over 2 dagen met een tussenpose van ca. 6 weken. Dus wil je het nog verkort doen, schrijf je dan nog snel in! Deze cursusvorm komt per 31 december te vervallen! Als toekomstig instructeur leer …

NRR Basis Instructeur Cursus (BLS)

NRR Basis Instructeur Cursus (BLS)

Vanaf 1 januari 2023 wordt de opleiding tot reanimatie-instructeur aangepast aan de nieuwe eisen en normen. De huidige opzet van 3 dagdelen of Blended versie van 1 dag komt vanaf 2023 te vervallen. De huidige instroomnorm komt mogelijk per 1 januari 2023 mogelijk te vervallen, dit hangt nu bij de wetenschappelijke raad ter beoordeling. (de …

Laerdal Resusci Baby QCPR

Laerdal Resusci Baby QCPR

Laerdal Resusci Baby met QCPR De vernieuwde Resusci Baby QCPR is uitgerust met het bekende QCPR feedbacksysteem van Laerdal. De realistische babypop kan hierdoor eenvoudig gekoppeld worden met één van de bijbehorende Laerdal QCPR apps. Deze zijn te downloaden via Google Play of de App Store. Geavanceerde training door feedbackmogelijkheden De bijbehorende App is gemakkelijk te gebruiken …