NRR Basic Life Support (BLS) instructeur

Voor deze cursus kun je je nog voor dit jaar (2022) inschrijven, vanaf 1 januari 2023 wordt deze cursus verspreid over 2 dagen met een tussenpose van ca. 6 weken. Dus wil je het nog verkort doen, schrijf je dan nog snel in! Deze cursusvorm komt per 31 december te vervallen!

Als toekomstig instructeur leer je in deze cursus de basisprincipes voor het lesgeven, instrueren van basale reanimatie en AED aan cursisten volgens het BLS trainingsprogramma van de Nederlandse Reanimatie Raad.

In Cosy zal deze cursus gepubliceerd worden als  BIC BLS. (Basis Instructeur Cursus BLS)

Een reanimatiecursus is kort, intensief en kan volledig nieuwe kennis en vaardigheden inhouden. Om je lessen en hun leereffect doelgericht te laten zijn, dien je de principes te weten hoe cursisten vaardigheden leren en gebruik je leermethoden die hiervoor geschikt zijn, zoals het 4 stappenplan. Je leert aansluitend constructief feedback geven. Uiteraard creëren wij door een maximale groepsgrootte van 6 deelnemers een veilige leeromgeving.

We kunnen de BLS reanimatie-instructeur opleiding verkort aanbieden omdat je de theorie vooraf via de e-learning in je eigen tempo kunt maken. Tevens krijg je ruim voor de cursus de NRR BLS powerpoint, het BLS lesplan, de NRR richtlijnen en Feedback via Wetransfer opgestuurd. Na deze training ben je na gebleken competentie kandidaat-instructeur. Nu moet je nog twee keer een cursus zelfstandig verzorgen om de status van volwaardig instructeur te behalen. Klik even op deze link voor meer informatie.

Tijdens deze opleiding worden uw reanimatie vaardigheden beoordeeld en daar waar nodig verder verbeterd. Wij gebruiken daarvoor QCPR reanimatie poppen met computer feedback. Naast de reanimatie vaardigheden wordt uitgebreid aandacht besteed aan de didactische principes van het reanimatie onderwijs. 

Deze blended cursus bestaat uit een tweetal Doczero e-learning theorie modules als voorbereidingen en een praktijkdag.

Studiebelasting e-learning ca. 3 uur.

Ook belangrijk is om te weten dat je jaarlijks aan de NRR een bijdrage als instructeur (P)BLS dient te betalen. Voor 2022 is dat € 35,50 per jaar.

Je NRR BIC (P)BLS instructeur certificaat heeft een geldigheid van 24 maanden nadat je volwaardig instructeur bent geworden. Elke twee jaar dien je een hercertificering te volgen om je certificaat geldig te houden. Indien je dat niet doet val je automatisch terug in “kandidaat-instructeur”!

Accreditatie: Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden 8 punten

Duur: 8 uur

 

 

Nog 1 beschikbaar

Datum: 21-10-2022
Begintijd: 08:30
Eindtijd: 17:00
Locatie
BLS-Educatief (De Plek)
Waarderweg 19
2031BN Haarlem
Nog 4 beschikbaar

Datum: 15-12-2022
Begintijd: 08:30
Eindtijd: 17:00
Locatie
BLS-Educatief (De Plek)
Waarderweg 19
2031 BN Haarlem

BLS Reanimatie instructeur E-Learning + 2 dagdelen praktijk

  • NRR powerpoint Basiscursus Reanimatie 2021
  • NRR lesplan BLS 2021
  • NRR didactiek (4-stappenplan)
  • Welke feedback gebruiken wij tijdens uw cursus
  • QCPR reanimatie vaardigheidstraining (computer registratie )
  • Wij maken gebruik van Laerdal QCPR reanimatie poppen
  • Tijdens COVID-19 beschikt een ieder over eigen cursusmateriaal.
  • Cursustijden: 08.30 uur – 12.30 uur  |13.00 uur – 17.00 uur
  • Status na gebleken competentie “kandidaat-instructeur”
  • Wij verwerken uw gegevens in het ERC COSY.
00:20
Competentietoets
02:30
BLS demo hulpverleners cursus | AED
00:30
Lesgeven aan volwassenen
02:00
BLS vaardigheden QCPR | AED | scenario onderwijs
02:00
Presentaties door de deelnemers (20 min. per cursist)
00:20
Afsluitende zaken

Tarief: € 395,00 excl. BTW (BTW vrijstelling mogelijk, zie bij tarieven)

Andere cursussen

NRR Basis Instructeur Cursus (BLS)

NRR Basis Instructeur Cursus (BLS)

Vanaf 1 januari 2023 wordt de opleiding tot reanimatie-instructeur aangepast aan de nieuwe eisen en normen. De huidige opzet van 3 dagdelen of Blended versie van 1 dag komt vanaf 2023 te vervallen. De huidige instroomnorm komt mogelijk per 1 januari 2023 mogelijk te vervallen, dit hangt nu bij de wetenschappelijke raad ter beoordeling. (de …

NRR instructeur opleiding PBLS

NRR instructeur opleiding PBLS

NRR  BIC PBLS  (Baby,-en kinderreanimatie) (voor BLS instructeurs) De oorzaak van een reanimatie is bij kinderen vaak anders dan bij volwassenen. Vaak ligt er een luchtwegprobleem ten grondslag. Daarnaast is de lichaamsbouw van een kind anders. Dit vraagt ook een andere manier van benaderen en handelen bij een reanimatie. Omdat u al BLS instructeur bent …

Laerdal Little Anne QCPR 4-pack

Laerdal Little Anne QCPR 4-pack

De vertrouwde Little Anne is nu uitgerust met feedbacktechnologie (QCPR)– Real-time feedback op compressies en ventilaties.– Een totaalscore en suggesties voor verbetering.– Een gedetailleerd overzicht van compressiediepte en -snelheid, leunen, ventilatievolume en het aantal compressies en ventilaties. Geleverd in handige draagtas en vier handige soft pack oefenmatten Wat wordt er allemaal met uw bestelling meegeleverd? …