NRR basiscursus reanimatie (BLS)

Basiscursus reanimatie

Elke week worden er circa 300 mensen (buiten het ziekenhuis) getroffen door een circulatiestilstand. De kans op overleven ligt tussen de 20 en 30%. Als omstanders binnen 2 minuten beginnen met reanimeren in afwachting van professionele hulp, kunnen de overlevingskansen met wel 49% toenemen.

In geval van nood kunt u nu direct telefonisch 112 bellen, zij geven telefonische feedback en helpen u stap voor stap in wat u moet doen. Er wordt o.a. gevraagd of u de ademhaling van het slachtoffer kunt controleren, bij twijfel of afwezigheid van de ademhaling wordt er aan u gevraagd of u kunt reanimeren. Op dat moment worden burgerhulpverleners in uw naaste omgeving gealarmeerd. Burgerhulpverleners zijn buurtbewoners die een reanimatiecursus hebben gevolgd en zich hebben opgegeven bij Hartslag.nu. De burgerhulpverlener wordt per smartphone gealarmeerd en krijgt door waar de hulp wordt gevraagd. Zij kunnen onderweg een beschikbare AED meenemen. U maakt nu het verschil!

Bij ons kunt u een basiscursus reanimatie volgen in een veilige leeromgeving. Wij komen desgewenst bij u thuis en verzorgen de reanimatiecursus in uw eigen woonkamer of andere geschikte ruimte. Onze laptop sluiten wij aan op uw televisie zodat we een interactieve powerpoint kunnen vertonen. In de powerpoint zijn ook demonstratie video’s opgenomen. Er kunnen maximaal 6 deelnemers per cursus meedoen. We beschikken over feedback reanimatie poppen zodat u direct uw vaardigheden kunt verbeteren.

Wij leren wij u om een reanimatie situatie te herkennen, adequaat te reanimeren door middel van borstcompressie en beademing en de Automatische Externe Defibrillator (AED) te bedienen.

  • Deze training is geschikt voor zowel professionals als particulieren.
  • Cursustijden zijn in overleg te plannen, wij gaan uit van een dagdeel van 3 uur.
  • Maximaal 6 cursisten per groep.
  • Na gebleken competentie ontvangt u een NRR BLS provider certificaat
  • Cursuskosten declareren bij uw zorgverzekeraar

Als u een basis of herhalings cursus Reanimatie volgt, bestaat de mogelijkheid indien u aanvullend verzekerd bent, dat u de kosten geheel of gedeeltelijk kan declareren. voor een overzicht klik hier!

Duur: 3 uur

 

 

Nog 6 beschikbaar

Datum: 16-10-2024
Begintijd: 19:00
Eindtijd: 22:15
Locatie
BLS-Educatief
Waarderweg 19
2031BN 6 vrij > Haarlem

Interactieve cursus met voldoende hands-on!

Kleine groepjes, maximaal 6 cursisten per training

 

 

03:00
Reanimatietraining

Restart a Heart Day

Gratis reanimatie training op 16 oktober 2024

Andere cursussen

NRR basis instructeur cursus (BIC) BLS

NRR basis instructeur cursus (BIC) BLS

Dit is dé opleiding indien u opgeleid wilt worden tot NRR BIC (Basis Instructeur) BLS Heb je altijd affiniteit met reanimatie onderwijs gehad maar je had niet de juiste eisen om in te stromen dan hebben wij goed nieuws! Onlangs is er een pilot versie van deze opleiding positief afgerond en kunnen wij starten met …

NRR basis instructeur cursus (BIC) PBLS

NRR basis instructeur cursus (BIC) PBLS

NRR  BIC PBLS  (Baby,-en kinderreanimatie) (voor NRR BIC BLS instructeurs) De oorzaak van een reanimatie is bij kinderen vaak anders dan bij volwassenen. Vaak ligt er een luchtwegprobleem ten grondslag. Daarnaast is de lichaamsbouw van een kind anders. Dit vraagt ook een andere manier van benaderen en handelen bij een reanimatie. Omdat u al NRR …

Physio Control Lifepak CR2 WiFi – € 2895,00

Physio Control Lifepak CR2 WiFi – € 2895,00

De Lifepak CR2 AED van Physio-Control beschikt over de nieuwste AED technologie en is de enige defibrillator die borstcompressies tijdens de hartritmeanalyse toelaat. LIFELINKcentral AED-programmabeheerDe eenvoudig te gebruiken CR2 is voorzien van LIFELINKcentral AED-programmabeheer. Dankzij dit programma is het mogelijk de Lifepak CR2 van afstand te monitoren via Wi-Fi. Is de batterij van de AED leeg? Hangt de …